Nejčastější příprava je z arabicy. A jaká káva je vhodná? Potřeba je jemně namletá a v množství 1 – 2 lžičky. V kávovarech je potřeba pevně a silně vtlačit. Pěna by měla mít karamelovou barvu. Pochází z Itálie, u nás se můžeme setkat i s označením preso nebo expreso. Správné množství by mělo být 20 – 30 ml nápoje. Narazíme na několik druhů – s mlékem, se smetanou nebo s mléčnou pěnou.

Cappuccino

Pochází z Itálie a skládá se z espressa, mléka a mléčné pěny. Dostanete ho v širokém porcelánovém šálku. Do šálku se naleje espresso, mléko s našlehanou mléčnou pěnou se naplní po horní okraj. Populární je kresba obrázků do mléka neboli latte art. Nepatří do něj skořice a lahodnější je z plnotučného mléka. Objem nápoje je 150 – 180 ml. Název je zřejmě odvozen od barvy kapucínského hábitu, nebo od reformátorů – kapucínů.

Espresso

Example Widget

This is an example widget to show how the Left sidebar looks by default. You can add custom widgets from the widgets screen in the admin. If custom widgets are added then this will be replaced by those widgets.